Има три различни начина за хакване на Xbox 360. Всеки има своите плюсове и минуси.

Хакване чрез LT+/LTU: iXtreme Lite touch

След хака DVD устройството на конзолата може да се флашне. Той не засяга операционната система и дори може да бъде изтрит по време на актуализация. Този хак е широко разпространен, защото може да се играе на Xbox Live.
Въпреки че записването на дискове е лесно, някои игри изискват уникална записваща програма, за да работят на конзолата. Можете да научите повече тук Какво е XGD3? и как да го изгорите.

Професионалисти:

Минуси:

Хак за нулиране – RGH(1), RGH2 и

Reset Glitch хак е известен също като RGH или просто Glitch. В конзолата е поставен чип, а хакнатите операционни системи FreeBoot/Free60. Също така може да се използва CFW (персонализиран фърмуер). Единствената цел на чипа е да зарежда софтуера. Haka е много функционален и има много възможности. Можете да стартирате игри от флашка/твърд диск, да зареждате емулатори и програми или дори да стартирате Linux. Невъзможно е да използвате хака онлайн. Ще бъдете незабавно забранени от Live.
Съществуват четири хака за конзола Xbox 360 Fat: RGH2, RGH2 или R-Jtag. Ядрото (софтуерът) остава същото. Различно е само изпълнението на хардуера. При Slim конзолите няма разновидности.

Професионалисти:

Минуси:

ODE хак – емулатор на оптично устройство

Този хак е най-често срещаният. Монтирайте ODE устройството в конзолата между вашето DVD устройство и дънната платка. Той емулира операцията и ви позволява да стартирате игри от външен твърд диск. Хакът е лесен за използване и можете да играете онлайн. Това обаче не е задължително и е рядко. Тези устройства са рядкост и се предлагат само в България.
Понастоящем няма ODE устройство, което да може безпроблемно да се постави на серията Xbox 360 E. Размерите и формата им не са подходящи за вграждане.

Професионалисти:

Минуси: